Közlekedés

Hatvan városa vasúti, közúti közlekedési csomópont, nagyon könnyen megközelíthető mind személyautóval, mind tömegközlekedéssel. A városközpont a buszpályaudvartól és a vasútállomástól pár perces sétára található.

Autóval

Hatvan Budapest és Nyíregyháza irányából az M3-as autópályának köszönhetően igen könnyen elérhető. Budapesttől Hatvan az M3 autópályán kb. 30 percre található, csupán 58 km-re. Hatvanból a 21-es számú főúton érhetőek el a települések Salgótarján irányába.
Az aktuális autópálya díjakról, valamint az e-matricáról bővebb információ a www.autopalya.hu weboldalon olvashatóak.
Az útviszonyokkal kapcsolatban az ÚTINFORM az alábbi számon ad tájékoztatást: +36 1/336-2400

Busszal

Budapestről szinte óránkénti gyakorisággal indulnak buszok Hatvanba, a Stadionok autóbusz pályaudvarról. Hatvanból pedig szintén nagy gyakorisággal közlekednek autóbuszok a környező településekre.

Vonattal

Hatvan vasúti csomópont, három vasúti fővonal találkozóhelye. Ezek közül a legjelentősebb a Budapest–Miskolc fővonal, amelyre a Hatvan–Szolnok és a Hatvan–Salgótarján–Losonc vonal csatlakozik. A személyforgalom számára egy vasútállomás működik a városban, amelyre Budapest, Miskolc és Eger felől sűrűn, Salgótarján, Nyíregyháza és a Balaton felől alkalmanként érkeznek gyorsvonatok. Hatvan továbbá a végállomása a Budapestről északkelet felé induló elővárosi vonatoknak, a Zagyva völgyében Salgótarjánig közlekedő személyvonatoknak, illetve néhány Füzesabonyig, Miskolcig vagy Szolnokig járó személyvonatnak. Modern vonatok közlekednek.

Bővebb információ a www.elvira.hu weboldalon olvasható.

Menetrendek

Helyi buszmenetrend

Hatvan ideális hely osztálykirándulások és családi kirándulások esetén!